Upeneus moluccensis, iyi ayrılmış iki sırt yüzgeci ile kuyruğa doğru sıkıştırılan alt silindirik bir ön kısma sahip uzun bir gövdeye sahiptir ve ikinci sırt yüzgeci doğrudan anal yüzgecin üzerindedir . Kaudal yüzgeci derin çatallı. Çene, preoperkulumun kenarını geçmeyen bir çift bıyık taşır . Üst ve alt çeneler, palatine ve vomer fırça benzeri veya villiform dişlerle kaplıdır. Sırt, beyaz göbek ile zıt renkte pembemsi-kırmızıdır, buradan operculumdan kaudal yüzgeci pedinkülüne uzanan tek uzunlamasına sarı şerit ile ayrılır. Sırt yüzgeçleri 3 paralel kırmızı çubukla sarı renktedir, göğüs yüzgeci ise benzer bir renktir, ancak işaretler ve pelvik yüzgeç yoktur renksiz. Kaudal yüzgecin üst lobu beyazımsı ve 5 veya 6 siyah diyagonal çubuğa sahipken, alt lob, üst lobun ikinci çubuğu boyunca uzanırken siyah olan arka kenar boşluğu hariç işaretsizdir. 25 cm'ye kadar büyüyebilirler, ancak genellikle 10-15 cm'den daha fazladır.
Upeneus moluccensis, Kızıldeniz'den yeni Kaledonya'ya ve kuzeyden Japonya'ya, ve güneyden Kuzey Avustralya'ya kadar uzanan Hint-Batı Pasifik dağılımına sahiptir. Yeni Kaledonya sularında cinsinin en yaygın ikinci üyesidir. U. moluccensis'in Akdeniz'deki ilk kaydı 1947'de Filistin'de yapıldı, Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz'e bir Lessepsian göçmen olarak ulaştı ve Doğu Akdeniz'de balıkçılıkta önemli bir tür olmak için yeterince yaygın hale geldi.
Upeneus moluccensis, bıyıklarında kemoreseptörler kullanan bentik kabuklular olmak üzere yiyeceklerini aradığı kumlu veya çamurlu substratları tercih eder. Daha büyük balıklar büyüdükçe diyetlerinin büyük bir bölümünü oluştururlar. Akdeniz'de, Temmuz ayının sonundan eylül ayına kadar yumurtlarlar, yumurtalar ve larvalar planktoniktir, 4-5 cm uzunluğunda bir bentik alışkanlığa yerleşir ve yaklaşık bir yaşında, yaklaşık 10 cm uzunluğunda cinsel olarak olgunlaşırlar. genellikle oldukça hızlı yüzücüler olan ve bazen beslenmeyi bırakan büyük okullar oluştururlar. Normalde kıtasal veya insular raf bölgelerinde 10-80 m derinlikte bulunur. Türkiye tarafında yakalanan balıkların maksimum yaşam süresinin erkekler için 5 yıl ve dişiler için Altı yıl olduğu bulunmuştur.