Vücut hafif basık, sırtı kamburcadır. Yan çizgide 48-50 pul bulunur. Alt çenede küçük bir bıyık olup, pulları iridir. Burun kısmen küttür, çenede derin bir çıkıntı bulunur. Karın açık renklidir. Yumurtaları demersaldir. Kafasının içinde ve her iki yanında gözlerin arkasına doğru iki küçük beyaz taş bulunur.
Doğu Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz'in daha sıcak sularından gelen bir deniz balığı türüdür. Su Ürünleri yetiştiriciliğinde yetiştirilen ve ticari olarak önemli bir türdür ve aynı zamanda balıkçılar ve Zıpkın balıkçıları tarafından spor için avlanan bir türdür.
Umbrina cirrosa, derin ve yanal olarak sıkıştırılmış orta derecede uzun bir gövdeye sahiptir. Küçük ağzı alt bir ayara sahiptir ve villiform dişler içerirken, çenesinde ucunda bir gözenek tarafından delinmiş kısa ve sert bir bıyık vardır. Ölçekleri, ağırlıklı olarak sikloid oldukları meme, burun ve suborbital bölgede olanlar hariç, esas olarak ktenoiddir. Grimsi - gümüşten kahverengimsi renge, metalik bir parlaklığa sahiptir ve dorsal bölgelerde uzunlamasına koyu çizgilerle işaretlenmiştir; solungaç kapağının arka kenarındaki zarlar jet siyah renktedir ve yüzgeçler esmerdir. kaydedilen maksimum uzunluk 73 cm'dir, ancak ortalama 40 cm'dir.
Umbrina cirrosa, Doğu Atlantik Okyanusu'nda Biscay Körfezi'nden Güney Fas'a ve Akdeniz'de bulunur, ancak daha büyük adaların yanı sıra Karadeniz ve Azak Denizi çevresinde bulunmaz. Aynı zamanda Süveyş Kanalı üzerinden Süveyş Körfezi'ne yayıldı, Akdeniz'den Kızıldeniz'e giden az sayıdaki Lessepsian göçmenlerden biri, Anti-Lessepsian göçmenler olarak bilinir.
Umbrina cirrosa, hem kaya hem de kumlu deniz yatakları üzerinde kıyı sularında bulunan bir demersal türdür. Çocuklar haliçlerde görülür. Erkekler dişileri çekmek için ses atımları üretir ve Mayıs ayında başlar ve yumurtlama Haziran ayında zirve yapar, yumurtalar substrat üzerine dağılmış, her dişi birden fazla yumurta bırakır. Bu tür tarafından alınan av, sardalya, hamsi, uskumru, mürekkepbalığı, yumuşakça ve solucanları içerir, ancak ana av bentik omurgasızlardır.
Umbrina cirrosa'nın Balıkçılar tarafından 7 akdeniz ülkesi tarafından avlandığı biliniyor, en büyük avlar Türkiye ve İtalya tarafından yapıldı. Son iki yılda bu iki ülkedeki avlarda ciddi bir düşüş var. 1986-1990 yılları için ortalama av rakamları 1.393 ton olup, 2001-2005 yıllarının ortalama rakamları 278 tona kıyasla% 80 azalmıştır. Avrupa Birliği'nde 1995 yılında 1000 tondan fazla toprak vardı, ancak bu 2008 yılına kadar 100 tondan daha azına düşmüştü. Türler artık Kıbrıs gibi ülkelerde su ürünleri yetiştiriciliğinde yetiştiriliyor. Bir fener tarafından yakalanan bir balık için Avrupa rekoru 11.2 kg'dır, bu balık 1992 yılında Korsika'dan yakalanmıştır. Bu tür Zıpkın avcıları tarafından da takip edilmektedir.