Mustelus asterias, Triakidae ailesinin bir üyesidir. Kuzeydoğu Atlantik'in kıta sahasında, 61 ° N ve 16 ° N enlemleri arasında, yüzeyden 200 m (660 ft) derinliğe kadar bulunur. 1,4 metre uzunluğa kadar büyüyebilir.
Mustelus asterias, yaklaşık 140 cm uzunluğa kadar büyür. Sırt (üst) yüzeyinde küçük beyaz lekeler ve karın (alt) yüzeyinde beyaz lekeler bulunan gri veya grimsi kahverengi. Biraz yuvarlak burunlu ve sıralar halinde sığ çıkıntı yapan dişlere sahip uzun, yağsız bir balıktır. İki sırt yüzgeci benzer şekildedir, ancak en arkadaki en öndekinden biraz daha küçüktür. Kuyruk yüzgecinin üst lobunda bir çentik oluşur ve alt lob orta büyüklüktedir.
Bu tazı türü doğu Atlantik Okyanusu ve Akdeniz'de bulunur. Menzili güney Norveç, İskoçya ve Kuzey Denizi'nden güneye Cezayir, Fas ve Batı Sahra'ya kadar uzanır. Akdeniz'in tamamında bulunur, ancak Karadeniz'de bulunmaz. Kıta sahanlığında ve adaların çevresinde en az 200 m (660 ft) derinlikte bulunur ve deniz tabanının kum veya çakıl olduğu yerleri tercih eder.
Mustelus asterias çoğunlukla yengeçler, ıstakozlar ve terlik ıstakozları ve yumuşakçalar gibi kabuklularla beslenir. Yaklaşık 80 ila 85 cm uzunlukta olgunlaşır. Yumurtalı bir balıktır, yumurtalarını yumurta sarısı ve yumurtalık salgılarıyla beslenen yavru kanalında tutar. Yedi ila 15 yavru bir çöpün içindedir ve doğumda yaklaşık 30 cm uzunluğundadır.
IUCN, Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesinde, bu Mustelus asterias'ı "Asgari Endişe" olarak listeliyor. Bunun gerekçesi, geniş bir yelpazeye sahip olması ve nüfusunun sabit göründüğü yayılış alanının kuzey kesiminde yaygın olmasıdır. Akdeniz'de daha az yaygındır ve yakından ilişkili yaygın yumuşak tazı (Mustelus mustelus) ile birlikte insan tüketimine yöneliktir. Akdeniz'deki sayılar azaldı ve bu bölgede başka yerlerde bol olmasa "Savunmasız" statüsüne girebilir.