Atherinomorus lacunosus, Atherinidae ailesinin gümüş yüzüdür. Akdeniz'de olduğu kadar yüzeye yakın Hint-Pasifik'te de görülür ve Süveyş Kanalı üzerinden Lessepsiyen bir göçmen olarak adlandırılmıştır.
Sağlam, geniş başlı, küçük bir balıktır, dişleri taşıyan alt çenenin ön kemiğinin üst kenarı distal olarak neredeyse düz ve çok düşük ve geniş bir lateral premaxilla sürecine sahip olmasıyla ayırt edilir. arka ucunda belirgin bir tüberkülü yoktur. Çenenin arkası, göz bebeğinin ön kenarından en az dikine kadar uzanır. Ağız, damakta belirgin sırtlar oluşturmayan küçük dişlere sahiptir. Anüs genellikle geride ancak pelvik yüzgecin arka ucuna yakındır. 18-24 alt solungaç tırmığı vardır ve orta yan ölçek sayısı 40-44'tür. Orta yan bandın alt kenarı, üçüncü ölçek sırasının ventral ucunun altına ulaşır ve neredeyse anal yüzgecin orijini ile aynı seviyede olduğu dördüncü ölçek sırasının merkezine kadar uzanır. Sırt yüzgecinde 5-8 diken ve 9-10 yumuşak ışın bulunurken, anal yüzgecin 1 omurgası ve 12-17 yumuşak ışınları ve 43-44 omuru vardır. 14 cm'ye kadar büyüyebilirler ancak daha çok 10–12 cm arasındadırlar. Yeni yakalanmış örnekler genel olarak simli renktedir, sırt bölgesinde yeşilimsi olma eğilimindedir, ancak kanat boyunca parlak mavi bir şerit, koyu yüzgeçler ve suda canlı görüldüğünde yarı saydam bir görünüme sahiptir.
Afrika'nın doğu kıyılarından doğuda Tonga'ya, kuzeyde Japonya'nın güneyine ve güneyden kuzey Avustralya'ya uzanan bir Hint-Pasifik dağılımına sahiptir. Süveyş Kanalı'nın açılmasının ardından Akdeniz'de görülmeye başlamıştır.