Sivas-Hafik-Doğanşar yolu üzerindeki Dipsizgöl, Sivas’a 82, Doğanşar ilçesine 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Derinliği tam olarak bilinemediği için bu adı alan göl ve aynı isimle anılan şelale, anayoldan ayrılarak Tikenli ve Göğseki yaylalarına giden stabilize yolun üzerinde.
Giderek kuruyan ve sınırları daralan Dipsizgöl’ün yakınında çok sayıda göze ve dört adet çeşme bulunuyor. Şelalenin konumu oldukça ilginç. Kaynağı olan göl anayolun bir tarafında, gölün sularıyla oluşan Dipsizgöl Şelalesi ise diğer tarafında yer alıyor. Göl milyonlarca yıl önce meydana gelmiş. Yer hareketleri sonucu çöken ve sularının fazlasını doğal bir kanalla yeraltına gönderen gölün suyu, karayolunun altından geçerek üç yüz metre ileride yeniden yeryüzüne çıkıyor ve şelaleyi oluşturuyor. Etrafı yeşil bir orman dokusuyla kaplanan şelale, yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülüyor. Düştüğü yerde suyun özelliklerinden dolayı traverten oluşumlar yaratan şelalenin altında, sarkıtlarıyla dikkat çeken küçük mağaralar var.
Yörenin bir turizm bölgesi olabilmesi için çalışmalar başlatılmış durumda. Çevresi mesire yeri olarak da kullanılan Dipsizgöl’ü ziyarete gelenler, Sivas’ın en fazla yaylaya sahip olan ilçesi unvanını taşıyan Doğanşar’ın yaylalarını gezebilir.